Δαφνούδι, μια παραλία…θησαυρός στην Κεφαλονιά

Ένα από τα πράγματα που κάνουν την Κεφαλονιά μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο είναι οι μαγευτικές της παραλίες, άλλοτε πολυσύχναστες και άλλοτε σχεδόν αθέατες, πάντα, όμως, συνώνυμες με τη γοητεία της. Πράγματι, είναι θείο δώρο να μπορείς ξέγνοιαστος να τις εξερευνήσεις. Το Δαφνούδι, μια από τις πλέον αγαπημένες παραλίες των ντόπιων και από τις πιο όμορφες σε ολόκληρη την Κεφαλονιά, βρίσκεται στο βορειότερο κομμάτι του νησιού και σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

 

Με σημείο εκκίνησής σας τα διαμερίσματα του ξενώνα μας, ξεκινάμε προς τα βόρεια με κατεύθυνση το Φισκάρδο. 53 περίπου χιλιόμετρα μετά, έπειτα από μία μαγευτική διαδρομή και μόλις 1,5 χιλιόμετρο πριν το Φισκάρδο, θα βρείτε έναν από τους επίγειους παραδείσους του νησιού μας. Το όνομα αυτού, Δαφνούδι.

 

Το Δαφνούδι μοιάζει με μία φυσική πισίνα – ένας μικρός κόλπος με λευκά βότσαλα και καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα, ενώ στην άκρη θα βρείτε μια μικρή σπηλιά, σε περίπτωση που ψάχνετε ακόμη περισσότερη απομόνωση.

 

Χρήσιμες πληροφορίες: Μιας και η παραλία ανήκει στους πιο κρυφούς και πολύτιμους θησαυρούς του νησιού, η πρόσβαση σε αυτήν είναι μία μικρή… πρόκληση. Ακολουθώντας τη σχετική ταμπέλα με το αυτοκίνητο οδηγούμαστε σε αδιέξοδο – στην αρχή της περιπέτειας! Κατεβείτε από το αυτοκίνητο και ακολουθήστε, περπατώντας, το μικρό μονοπάτι που υπάρχει εκεί. Στη διαδρομή, που μετρά περίπου 500μ, περιτριγυρίζεστε από ένα πανέμορφο κυπαρισσόδασος – από το οποίο το νερό της θάλασσας παίρνει και το ξεχωριστό του χρώμα. Μόλις φτάσετε, αποκαλύπτεται μπροστά σας ένα εκπληκτικής ομορφιάς ειδυλλιακό λιμανάκι, που όπως μας έχουν πει φίλοι και επισκέπτες του ξενώνα μας «Όταν φτάσεις, δεν θέλεις να γυρίσεις πίσω ποτέ». Είναι η ησυχία, η απομόνωση, η καθαρότητα των νερών και η πλατιά σκιά των βράχων που κανείς δεν θέλει να αποχωριστεί.

 

Τι να προσέξετε: Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ούτε πολυσύχναστη. Γι αυτό μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε νερό και σνακ, μιας και δεν υπάρχει καντίνα.

 

Θα περιμένω να ακούσω και την δική σας εμπειρία!

 

Σιόρα Στέλλα

 

13 August 2018