Ψαρεύοντας στις Μηνιές

Η παραλία Σπάσματα, καθώς και όλες οι παραλίες που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο μας, είναι ιδανικός τόπος ψαρέματος. Ενδείκνυται για κάθε είδους ψάρεμα, αφού η μορφολογία του βυθού αλλά και όλων των γύρω παραλιών δημιουργεί ψαρομεριές. Είτε από ξηράς, είτε από θαλάσσης, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τα λάφυρα μιας διασκεδαστικής μέρας! Χταπόδια κρυμμένα στα βράχια, καβούρια και μύδια – ψαρέψτε τα κολυμπώντας, με καμάκι ή ψαροτούφεκο.

 

Κολυμπώντας σε απάγκια και σε ρηχά νερά θα βρείτε γυαλιστερές, ίσως και κανένα κυδώνι για το ουζάκι σας! Πάρτε το δόλωμά σας και το καλάμι σας και βρείτε ένα βραχάκι να κάνετε την πεταχτή σας.

 

Το ένστικτο του ψαρά θα σας οδηγήσει στη σωστή μεριά. Άλλωστε, θα βλέπετε τα καΐκια που ψαρεύουν στα ανοικτά και τα ψάρια που θα προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δίχτυα και τα παραγάδια των επαγγελματιών – θα έρχονται προς τα έξω, δηλαδή προς εσάς. Αυτό είναι τέλειο!

 

Αν έχετε σκάφος, ακόμη και μια μικρή βαρκούλα, βουτήξτε με ψαροτούφεκο. Οι πιθανότητες να βγάλετε την τηγανιά σας ή να γεμίσετε τη σχάρα για ψήσιμο είναι ακόμη μεγαλύτερες. Με καλό δόλωμα για κάθετη περίπου στα δώδεκα μέτρα θα πάρετε σαργοπούλα, μουρμούρια, πέρκες και καμιά τσιπουρούλα. Αν τραβηχτείτε βαθύτερα, στα τριάντα μέτρα, θα βρείτε λιθρίνια και μπαρμπούνια.

 

Τολμήστε να ρίξετε ένα παραγάδι στον αφρό. Είναι πέρασμα κοπαδιών γόπας και μελανουριών. Θα ενθουσιαστείτε!

 

23 May 2017