Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι με άρωμα Κεφαλονιάς

1 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό

 

Αφού διαλέξουμε τα πορτοκάλια μας, τα πλένουμε καλά με το σφουγγάρι της κουζίνας.

Τα βράζουμε δύο φορές, σε δύο διαφορετικά νερά δηλαδή, από πέντε λεπτά την κάθε φορά, προκειμένου να φύγει η πικράδα τους. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Έπειτα, τα περνάμε από το μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Αφού τα έχουμε μετατρέψει σε πολτό, τον τοποθετούμε σε βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα σε χαμηλή, μέχρι να δέσει. Όσο βράζουμε, ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα.

Όταν η μαρμελάδα μας δέσει, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την τοποθετούμε σε βάζα τα οποία στη συνέχεια τα φυλάμε σε δροσερό μέρος (το καλοκαίρι θα χρειαστεί να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί η μαρμελάδα, δεδομένου ότι δεν περιέχει συντηρητικά). Πριν μοιράσουμε τη μαρμελάδα μας στα βάζα, στύβουμε ένα λεμόνι και χρησιμοποιούμε το χυμό του για συντήρηση, βάζοντάς τον μέσα στα βάζα.

Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε διαφορετική ποσότητα μαρμελάδας, υπολογίστε πως για κάθε κιλό πορτοκαλιών, χρειαζόμαστε ένα κιλό ζάχαρη και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.

 

Καλή επιτυχία φίλοι μου!

 

23 May 2017